Alkotótábor

Az alapítvány a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása c. programja keretében keresztény képzőművészeti alkotótábort szervezett határon túli magyar művészek számára, technikai tudásuk és művészi módszereik gyarapítása, művészi látásmódjuk fejlődése, a keresztény értékrend megjelenítése és a nemzeti összetartozás felelősségteljes erősítése érdekében.

A táborban való részvételre határon túli magyar festők, grafikusok, szobrászok és keramikusok pályázhattak. A 2019. szeptember 22. és 28. között Neszmélyen megrendezett tábor során a résztvevők munkáját Madarassy István Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész, Molnár János festő- és grafikusművész, Gedai Csaba fotóművész, valamint Józsa Judit Cornelius-díjas kerámiaszobrász segítette.

Alkotótábori hírek

2021-09-10

II. Neszmélyi Keresztény Alkotóművészeti tábor kiállítása

Szeptember 30-ig megtekinthetők a táborban készült alkotások a Józsa Judit Galériában.
2021-08-31

II. Neszmélyi Keresztény Alkotóművészeti tábor

Megvalósult a II. Neszmélyi Keresztény Alkotóművészeti Tábor, amelyen határon túli magyar művészek vettek részt Neszmélyen, azzal a céllal megtapasztalhassák a közösségben alkotás örömét, illetve a szakmai vezetők segítségével betekintést nyerhessenek […]
2021-05-07

Alkotótábor 2021

Alapítványunk nyáron ismét alkotótábort szervez, július 10-ig várjuk a jelentkezéseket!
2019-09-25
Fotó: Gedai Csaba

Alkotótábor – kiállításmegnyitó

A KÁMME és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány a sikeresen lezajlott I. Neszmélyi Keresztény Képzőművészeti Alkotótáborban készült alkotásokból kiállítást rendez a Józsa Judit Galériában.
2019-09-23
Csoportkép Neszmélyen (Fotó: Gedai Csaba)

Határon túli művészek Neszmélyen

Elkezdődött a KÁMME Alapítvány által szervezett keresztény képzőművészeti alkotótábor Neszmélyen.
2019-05-06

Alkotótábor – pályázati felhívás

A KÁMME Alapítvány keresztény képzőművészeti alkotótábort szervez határon túli magyar művészek számára, 2019. szeptember 22. és 30. között Neszmélyen. Jelentkezni augusztus 20-ig lehet.

Képek az alkotótáborból