Projektleírás

A Kárpát-medencei keresztény értelmiségiek együttműködése c. projekt során azonosítjuk és rendszerezzük a Kárpát-medencei magyar keresztény értelmiségi szervezeteket, új partnerek keresésével, együttműködési stratégiák kialakításával, előadások, konferenciák szervezésével kívánjuk előmozdítani a helyi közösségek fejlődését, az egymás közti kapcsolatok szorosabbá fűzését. Feltérképezzük és népszerűsítjük a Kárpát-medence határon túli vallási turizmus célpontjait és a környező plébániák adatait. Támogatjuk továbbá partnereink helyi programjainak megvalósítását, valamint az anyaországi és a határon túli közösségek egymás közötti kapcsolatának erősítését.

Hírek

2020-01-20

Képkiállítás Cserniga Gyula festőművész alkotásaiból

A magyar kultúra napja alkalmából kárpátaljai partnerszervezetünk kiállítást szervezett, melynek megnyitójára január 19-én került sor a beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi Házban.
2019-11-10
Fotó: Szanyi Norbert

Rákóczi-nap Komarócon

Az Egyesület a keresztény-nemzeti értékek megmaradásáért egész napos programot szervezett a II. Rákóczi Ferenc-emlékév kapcsán november 9-én a felvidéki Komarócon.
2019-10-31

Összefogással a keresztény Kárpát-medence megerősítéséért

A KÁMME Alapítvány október 25-én, Debrecenben összmagyar munkaértekezleten tekintette át a keresztény civil szervezetek helyzetét a Kárpát-medencében.