Kárpátaljára érkezett a KÁMME fotókiállítása

A Beregszászi KÉSZ szervezésében megnyílt a KÁMME fotókiállítása a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban március 5-én. 

A megnyitó rendezvényen Jakab Eleonóra, a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke köszöntötte a dr. Linner Bertalan-emlékszobában egybegyűlteket.

Ezt követően Molnár János beregszászi római katolikus esperes-plébános mondott köszöntő beszédet, kiemelve  „Ez a kiállítás, ezek a képek erősítsenek minket a keresztény magyar öntudatban, amelyet első, szent királyunktól és őseinktől örököltünk, hogy mint drága kincset megőrizzük és továbbadjuk” 

Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul a fotókban megmutatkozó „hatalmas lelki töltet” jelentőségére hívta fel a figyelmet, ugyanis véleménye szerint azok teljes valójában átadják a csíksomlyói búcsú fontosságát.

A fotókiállítás hátterét Keresztes Dénes, a Magyarországi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének alelnöke ismertette. Kiemelte, hogy. „A célunk ezzel az volt, hogy megmutassuk: az Európában napjainkban zajló minden egyéb folyamat ellenére a Kárpát-medencében igenis jelen van a kereszténység, amely megéli hitét és gyakorolja vallását.”

forrás: Kárpátalja