Pillanatkép

A „Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatása” c. projekt célcsoportja az egyes határon túli régiókban a magyar gyökereikhez ragaszkodó kortárs keresztény alkotóművészek (szobrászok, festőművészek, grafikusok, fotóművészek). A projekt szándéka, hogy bátorítsa az otthonmaradottakat, erősítse az alkotóművészeten keresztül a keresztény vallási identitást, feltérképezze a fiatal, identitásukat megvalló és hirdető alkotóközösségeket, és bevonja őket a kulturális értékek megbecsülésébe és létrehozásába.

Józsa Juditot, a KÁMME művészeti kuratóriumának elnökét felkértük, hogy a Kárpát-medencei, határon túli (erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, őrvidéki, délvidéki) kortárs keresztény alkotóművészek pillanatnyi helyzetéről készítsen egy tanulmányt, melynek segítségével megismerhetünk néhány kiemelkedő intézményt, szervezetet, galériát, amelyek a magyar kultúra területén megkerülhetetlen, áldozatos munkát végeznek.

Az elkészült tanulmány itt olvasható.

A projekt keretein belül, szintén a Kárpát-medencei kortárs keresztény alkotóművészet megismerése céljából konferenciát tartottunk Budapesten, a Józsa Judit Galériában 2019. október 24-én. A konferencián elhangzott beszédek szövege itt olvasható.

A konferenciáról itt számoltunk be. 

Hírek

2019-10-25

Konferencia a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészetről

A KÁMME a Józsa Judit Művészeti Alapítvánnyal közösen 2019. október 24-én, a Józsa Judit Galériában rendezte meg az első „Kárpát-medencei Keresztény Alkotóművészet” című konferenciát.
2019-10-11

Meghívó konferenciára

A KÁMME és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet címmel konferenciát rendez 2019. október 24-én a Józsa Judit Galériában