Projektleírás

A Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása c. projektünk során neves művészekből álló szakmai kuratórium vezetésével és iránymutatásával áttekintjük a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet helyzetét (pillanatkép). Alkotótábort szervezünk határon túli művészek számára, és az itt elkészült művekből kiállítást szervezünk. Kárpát-medencei fotópályázatot hirdetünk egyfelől a csíksomlyói búcsúhoz és pápalátogatáshoz kapcsolódóan, másfelől a Kárpát-medencei magyar keresztény értékek dokumentálása céljából. Szimbolikus jelentőségű a Kárpát-medence keresztény hagyományaira emlékeztető, útmenti keresztekhez kapcsolódó projektünk, melynek keretében a határon túli területeken felújítunk néhány „bádogkrisztust”. 

A szakmai kuratórium tagjai:

Bába Szilvia

A Duna Palota művészeti és operatív igazgatója


Józsa Judit

Kerámiaszobrász, művészettörténész


Gedai Csaba

Fotóművész


Madarassy István

Kossuth-díjas szobrászművész


Molnár János

Festő- és grafikusművész


Keresztes Dénes

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökhelyettese


Hírek

2019-10-25

Konferencia a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészetről

A KÁMME a Józsa Judit Művészeti Alapítvánnyal közösen 2019. október 24-én, a Józsa Judit Galériában rendezte meg az első „Kárpát-medencei Keresztény Alkotóművészet” című konferenciát.
2019-10-11

Meghívó konferenciára

A KÁMME és a Józsa Judit Művészeti Alapítvány Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet címmel konferenciát rendez 2019. október 24-én a Józsa Judit Galériában