Előadások

 

Alapítványunk, együttműködési megállapodás keretén belül, a határon túli magyarság igényeinek kielégítésére híres hazai személyeknek ad megbízást meghatározott témájú előadások tartására.

Ilyen megállapodás alapján és kölcsönös egyeztetés után került sor Dr. Csókay András világhírű budapesti idegsebész előadására Szabadkán. A professzor úr életének fontos állomásairól, a hitről, valamint a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó műtétjének kritikus pillanatairól is beszélt a teltházas közönség előtt. Azt mondta, Jézus segítette a kockázatos műtét során, amelyet egyetlen sebész sem vállalt. Csókay András 35 fős magyar csapata tavaly augusztusban hajtotta végre, a több mint 30 órás, szétválasztó műtétet.   Az előadás utáni interjúban a következő gondolatokat osztotta meg hallgatóival:

 

„Amikor mi mély imádságban vagyunk, vagy lelkiismeretet vizsgálunk, mert az a mély imádság, csak mi keresztények azt így hívjuk mély imádság, akkor kivel találkozunk, mivel találkozunk szembe? A bennünk élő igazsággal, és ez nemcsak erkölcsi vagy hitbeli igazságokat jelent, hanem a maga saját kis tudományos tárházunknak az igazságait is. Ne csodálkozz azon, hogy akkor kapsz kreatív ötletet, akkor jön intuitív ötlet belőled, ami ugrásszerűen növeli, javítja meg az életminőségedet. Jobb gyógyító leszel, jobb édesanya, jobb édesapa, ezek az ötletek mély imádságban, mély lelkiismeretvizsgálatban születnek.”

 forrás: Vajdasági RTV, Pannon RTV