Ég és föld között – kiállítási pályázat felhívása

Fotó: Gedai Csaba

Alapítványunk „Ég és föld között” címmel kiállítási pályázatot hirdet határon túli magyar művészek számára, melyre keresztény szellemiségű, kiállításra kész képzőművészeti, iparművészeti, népművészeti és népi iparművészeti alkotásokat várunk.

Fotó: Gedai Csaba

A Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával megvalósuló, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása c. program keretében, „Ég és föld között” címmel megrendezett kiállítására pályázatot hirdet határon túli magyar művészek számára. A kiállításon való részvételre pályázhat minden 18. életévét betöltött, határon túli magyar amatőr és hivatásos képző-, ipar- és népművész, népi iparművész a kiállítás keresztény tematikájának megfelelő művek beküldésével. A kiállításra olyan művészek alkotásait várjuk, akik az ősi magyar díszítőművészet néprajzi motívumkincséből merítve, annak forma-, szín- és tárgyi világából ihletődve, azt felhasználva alkotásaikban a magyar hagyományokat és népszokásokat követik, valamint olyan alkotók műveit, akik a magyar hagyományokat napjaink igényeivel ötvözve, „újra álmodott” műveket hoznak létre.

A kiválasztott művekből megrendezett kiállítás 2020. január és május között Székesfehérváron, Budapesten, Pécsen, Debrecenben és Nyíregyházán kerül bemutatásra.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2019. november 29.

A részletes pályázati felhívás és a jelentkezési lap letöltése:

pályázati felhívás (pdf)
jelentkezési lap (pdf)